Saturday, February 10, 2007

bios + πολιτεία


Υπάρχει ελπίδα ακόμη. Τα έχω λογαριάσει τα πράγματα. Γυρίζοντας τον κόσμο το πρόσωπο θα μαραθεί ας λάμπει τώρα σαν τον ήλιο. Του ανθρώπου την ζωή πολλοί την μελετούν όμως κανείς συμπέρασμα δεν έβγαλε γιατί πριν απ' την ώρα τους γερνούν όσοι τους χτύπησε η ομορφιά; Κι εκείνοι που την έχουν κι εκείνοι που την βλέπουν ομολογούν αμήχανοι δεν είναι όλα αληθινά στον άνθρωπο. Απ' τον βυθό της ομορφιάς καρδιά μου κράτα γέροντας περαστικός περιπλανώμενος μας γέμισε με ψευτιές. Δεν υπάρχει ελευθερία στη βούληση. Θέλουμε αυτό που κάνουμε. Πρώτα το θέλουμε και με καρδιά αλύγιστη το κάνουμε κατά πως το θελήσαμε.

Ξέφρενοι από τον πόθο σαν τα γεράκια που καραδοκούν αρχίσαμε το παιχνίδι μας και φτάσαμε στην ερωτική ένωση με συμμετρικές κινήσεις μολονότι δεν υπήρχε περίπτωση να προκύψει εκείνη την νύχτα κανένας εξαναγκασμός. Η ζωή των ανθρώπων των ζώων και των φυτών είναι μια αρμονία αντίθετων δυνάμεων που αναπτύσσονται μέσα σ' έναν κόσμο που τον κυβερνά ο θηλυκός νόμος της βίας.

Ήταν από κείνες τις στιγμές που ένας άνθρωπος θέλει να τον κυριεύσει μια μοναδική δύναμη όποια και να ναι ας είναι και η καταστροφή του αρκεί να είναι αποφασιστική και σταθερή ένα μεγάλο κύμα που θα εφορμήσει στην ακτή και θα τα κάνει όλα σμπαράλια.